Sala de premsa

EL BARÇAKIDS ENSENYA EL VALOR DEL RESPECTE EN UN PROJECTE OBERT A TOTES LES ESCOLES DE BANYOLES

EL BARÇAKIDS ENSENYA EL VALOR DEL RESPECTE EN UN PROJECTE OBERT A TOTES LES ESCOLES DE BANYOLES

  • Banyoles reuneix ingredients importants pel projecte Barçakids de la Fundació del FC Barcelona com ara una àmplia diversitat cultural, la tradició esportiva i ser ciutat educadora.

 

El projecte Barçakids de la Fundació del FC Barcelona s’ha tornat a posar en funcionament a Banyoles, essent la primera localitat triada pel projecte aquest curs. Des del 6 al 17 de novembre hi van participar uns 300 nens i nenes de 8 a 12 anys que han treballat el valor del respecte. És un projecte d’educació en els valors associats a l’ideari social i educatiu del Futbol Club Barcelona obert a totes les escoles de Banyoles i amb la implicació de l’Ajuntament de Banyoles. Durant les sessions es fan jocs i activitat lúdiques i esportives sobres els valors, un partidet per practicar esport... Banyoles reuneix ingredients important pel projecte Barçakids com ara una àmplia diversitat cultural, la tradició esportiva i ser ciutat educadora.

Les escoles de Banyoles que hi participen van passant per l’escola Pla de l’Ametller en un dia sencer d’activitats lligada als valors de l’esport. L’activitat s’estructura a partir de quatre mòduls de treball, tots de marcat caràcter participatiu i lúdic. El primer mòdul dura una hora i es titula Entra!; a partir d’activitats i dinàmiques diverses, i amb recursos atractius, creen un entorn de presentació i descoberta sobre els valors. Seguidament fan el mòdul Actua! a partir d’una activitat d’anàlisi i participació, posaran en pràctica els valors tot reflexionant sobre la seva presència i importància a la vida quotidiana i a l’esport.

 

Abans de dinar continuen amb el mòdul Juga!, amb 1 hora i 30 minuts de pràctica d’un esport, posant de manifest allò que han après als mòduls anteriors. D’aquesta manera, els infants aprenen els beneficis dels valors que estan treballant. Després de dinar és el torn de l’últim mòdul, Connecta’t, una síntesi d’1 hora i 30 minuts com a tancament de la sessió. Aquest mòdul de síntesi promou la reflexió sobre el conjunt d’activitats que s’han dut a terme, l’expressió de compromisos i l’avaluació sobre la capacitat d’interiorització dels valors treballats.

 

La regidora de Benestar social i Educació de Banyoles, Ester Busquets, ha manifestat que “hi han participat uns 300 nens i nenes amb la participació de més escoles que l’any passat, és un projecte que valorem positivament el consistori i els centres”. Busquets ha detallat que “el Barça Kids encaixa amb la filosofia que volem transmetre a través dels projectes que liderem des del servei d’Educació,  és a dir, transmetre valors que ajudin a formar part dels ciutadans més joves de la nostra ciutat, a través de metodologies innovadores; i si a més, hi ha la marca Barça al darrera, és molt més fàcil que arribin al públic al qual va destinat el projecte”.

 

Què és Barçakids?

 

Barçakids és un projecte desenvolupat per la Fundació del FC Barcelona dirigit als nens i nenes de 6 a 12 anys, que pretén fomentar i consolidar el sistema de valors dels infants a través dels principis pedagògics de l’esport i del joc i de la participació activa i inclusiva. L’objectiu és, amb rigor pedagògic però al mateix temps per mitjà de procediments diversos, dinàmics i molt innovadors, on l’esport és l’eix motivacional, promoure en els infants l’anàlisi i el coneixement d’hàbits i actituds que generin canvis que els ajudin a créixer a nivell personal i col·lectiu. S’enregistrarà un vídeo de cada grup sobre el respecte.

 

 

OFICINA DE TURISME DE L'ESTANY
Tel. (+34) 972 58 34 70
turisme.banyoles.cat
turisme@ajbanyoles.org

ÀREA D'ESPORTS DE L'AJUNTAMENT DE BANYOLES
Tel. (+34) 972 57 00 50
www.banyoles.cat
esports@ajbanyoles.org

ÀREA DE PROMOCIÓ ECONÒMICA I TURISME DEL CONSELL COMARCAL DEL PLA DE L'ESTANY
Tel. (+34) 972 57 35 50
turisme.plaestany.cat
turisme@plaestany.cat