Piragüisme

Àmplia zona de pràctica en un entorn privilegiat.

El piragüisme gaudeix dels mateixos recursos i equipaments que el rem. La pràctica d’aquest esport és més recent, però l’afició ha crescut enormement. Tant aquells que vulguin entrenar en un camp de regates olímpic com aquells que vulguin gaudir d’un entorn natural de gran bellesa, poden trobar a l’Estany el lloc ideal per realitzar els seus desitjos.

Per als més contemplatius, els 3.500 metres de l’entorn de l’Estany ofereix racons i raconets per anar descobrint i admirar una fauna i una flora ben riques, sempre respectant les normes d’aquest entorn natural protegit.


Esdeveniments esportius destacats

- 2010 - Campionat del món de piragüisme Marató Banyoles.
- Cada any es porta a terme la Mitja Marató internacional de piragüisme.

L’estany de Banyoles presenta una de les millors làmines d’aigua del món per a la pràctica de piragüisme. Aquesta va ser la opinió generalitzada que es va repetir en el mundial de piragüisme de 2010. Ho comentaven tant es portistes com entrenadors, familiars, periodistes, etc. que es van encarregar durant 10 dies a la nostra ciutat provinents de tot el món. Un altre punt que van destacar aquests visitants era el capital humà que hi ha a la ciutat: l’amabilitat i la cordialitat que es brinda a qui ens visita i practica esports a l’estany n’és una altra de les nostres característiques. La possibilitat d’organitzar aquesta prova, ens brinda la oportunitat que més països ens considerin com a destinació, a part dels que ja planifiquen les seves estades anuals a Banyoles. Països amb clima fred i que no poden comptar amb làmina d’aigua a l’hivern, i que aquí sí que disposen d’aquesta característica. Tot el que s’ha exposat anteriorment, es completa amb les excel·lents i completes instal·lacions del Club Natació Banyoles, adaptat també a persones amb discapacitat física. L’esport turístic també és un altre dels atractius, ja que el marc actual que rodeja l’estany és incomparable per practicar-lo tot l’any.

Daniel Berti
Delegat de la secció de piragüisme
del Club Natació Banyoles

He tingut la sort de gaudir de molts llocs d'arreu del món per diferents entrenaments i competicions, i no n'hi ha cap que s'assembli a les condicions naturals (estany) i les condicions de les instal.lacions (club) que es reuneixen aquí per realitzar aquest esport. La làmina d'aigua que tenim ens permet treballar amb aspectes molt exigents i tècnics, així com també podem utilitzar la pista que tenim marcada cada 10 m. amb boies durant els 2 km. que tenim amb línia recta. Si pel contrari volem fer treballs més de volum i resistència, tenim tot el perímetre de l'estany que ens ofereix fins a 5,5 km de perímetre, sempre respectant els 50 metres de marge amb la costa. Tenim la sort que es pot entrenar dins l'estany durant els 365 dies de l'any sense problemes, amb una qualitat de l'aigua impressionant. També ens permet fer diferents treballs de força jugant amb la poca profunditat que tenim en segons quines zones. La temperatura mitja és de 16 graus i el seu clima mediterrani fa que gaudim de molts dies de sol.

Albert Corominas
Coordinador i entrenador de la secció de piragüisme
del Club Natació Banyoles

Esdeveniments destacats

Vine a entrenar a l'estany de Banyoles

Per l’accés a l’estany i disponibilitat de piragües i/o hangars:

Secretaria del Club Natació Banyoles
Telèfon 972 57 08 59
secretaria@cnbanyoles.cat

Per obtenir informació de l’allotjament, restauració i serveis adaptats al turisme esportiu

Oficina de Turisme de Banyoles
Telèfon 972 58 34 70
www.banyoles.cat/turisme
turisme@ajbanyoles.org

Clubs i entitats esportives de piragüisme a l'estany de Banyoles

Club Natació Banyoles. Secció de piragüisme
C/ Passeig Antoni Gaudí, 3
17820 Banyoles
Telèfon 972 57 08 59
piraguisme@cnbanyoles.cat

 

 

OFICINA DE TURISME
Tel. (+34) 972 58 34 70
de.banyoles.cat
turisme@ajbanyoles.org

ÀREA D'ESPORTS DE L'AJUNTAMENT DE BANYOLES
Tel. (+34) 972 57 00 50
www.banyoles.cat
esports@ajbanyoles.org

ÀREA DE PROMOCIÓ ECONÒMICA I TURISME DEL CONSELL COMARCAL DEL PLA DE L'ESTANY
Tel. (+34) 972 57 35 50
turisme.plaestany.cat
turisme@plaestany.cat