Promoció del Turisme Esportiu 2016


 

Tot allò que has de saber de les proves de triatló a Banyoles

Per setè any consecutiu, Banyoles acollirà el cap de setmana del 22 i el 23 de juliol diverses proves de triatló en l’àmbit internacional, així com català i estatal, que transformarà la ciutat i que convertirà l’esdeveniment en una gran festa esportiva que s’ha de gaudir al màxim. En el programa d’enguany s’inclou la disputa del Campionat d’Espanya de triatló Sprint, del Campionat de Catalunya de Triatló aleví i infantil, del Campionat d’Europa de Triatló per Clubs de relleus i del Campionat d’Espanya d’Aquatló (natació i cursa a peu), que tindrà lloc per primera vegada Banyoles.

Sens dubte, una cita esportiva d’aquesta magnitud exigeix una feina metòdica, coordinada i eficient entre tots els actors que prenen part en l’organització, des de l’Ajuntament, passant pel Consorci Esportiu de l’Estany i les diferents federacions, perquè tot estigui llest abans de la competició, i que durant i després de la mateixa els diferents serveis i àrees funcionin correctament.

Prestigi

Per a Banyoles, les ja tradicionals proves de triatló a l’estiu són una excel·lent oportunitat per continuar demostrant la seva capacitat d’organització i per continuar gaudint de la confiança de les altes esferes d’aquesta disciplina esportiva per, any rere any, fer un pas endavant i aspirar a competicions més transcendents, de major magnitud. De fet, durant la primera quinzena del mes de juliol de l’any vinent ja s’ha confirmat que la nostra ciutat serà la seu del classificatori a Europa per als Jocs Olímpics de la Joventut que se celebraran a Buenos Aires (Argentina) promoguts pel Comitè Olímpic Internacional (COI). Així doncs, la internacionalització de Banyoles va guanyant terreny, així com la promoció directa que se’n deriva, consolidant-se com una destinació de referència mundial pel que fa a les competicions que hi tenen lloc i també als entrenaments.

Però tornem al 2017. De moment, i quan encara queden dies per tancar el període d’inscripció, entre totes les proves del 22 i 23 de juliol es compten ja uns 2.100 participants oficials, el número més alt d’esportistes en l’històric de triatlons que ha acollit Banyoles. A més, la llista d’espera és d’uns 100 atletes per a la categoria masculina i per primer cop també hi ha llista d’espera per a la categoria femenina. La xifra també és extraordinària quan es parla dels visitants que s’acostaran a la nostra ciutat aquells dies: entre 6.000 i 10.000, que suposaran un impacte econòmic a la zona (allotjaments, restauració, comerços, etc) prou important.

Formació i voluntaris

La celebració d’aquest esdeveniment s’aprofita també per organitzar una jornada de formació sobre un tema relacionat amb el triatló amb l’avinentesa que la Càtedra d’Esport i Educació Física – Centre d’Estudis Olímpics de la Universitat de Girona (UdG) té la seu a Banyoles. Per acabar, és obligat mencionar la implicació desinteressada dels més de 200 voluntaris de Banyoles que fan possible l’organització de les diferents proves que són essencials i de qui gairebé ningú parla.

 


 

 

OFICINA DE TURISME
Tel. (+34) 972 58 34 70
de.banyoles.cat
turisme@ajbanyoles.org

ÀREA D'ESPORTS DE L'AJUNTAMENT DE BANYOLES
Tel. (+34) 972 57 00 50
www.banyoles.cat
esports@ajbanyoles.org

ÀREA DE PROMOCIÓ ECONÒMICA I TURISME DEL CONSELL COMARCAL DEL PLA DE L'ESTANY
Tel. (+34) 972 57 35 50
turisme.plaestany.cat
turisme@plaestany.cat