Comarca del Pla de l'Estany

Banyoles està situada a l’extrem nord oriental dels Països Catalans i és la capital de la comarca del Pla de l’Estany. Es troba a mig camí de la Costa Brava i dels Pirineus, formant un triangle de poblacions i indrets de gran interès històric i paisatgístic. Queda a 120 km de Barcelona i a 49 km de la frontera amb França.

Banyoles i comarca compten amb importants atractius turístics, naturals i culturals. El principal recurs turístic de la comarca és l’Estany de Banyoles, tot i que el seu entorn natural permet gaudir de la pràctica del turisme actiu (BTT, excursionisme, hípica, esports d’aventura, orientació, etc.)

A la comarca del Pla de l’Estany hi ha 11 municipis i Banyoles n’és l’eix Vertebrador, on es concentren gran part de les activitats de la població, infraestructures i equipaments. El Pla de l’Estany és una zona rica en troballes arqueològiques i paleontològiques. En els museus de la comarca es conserven restes de les cultures ibèrica, romana, visigoda, medieval i moderna. També es poden visitar els monuments que encara avui es conserven en tot el territori del Pla de l’Estany. A més a més dels museus dedicats a les ruïnes arqueològiques trobades a la comarca, el Pla de l’Estany també compta amb molts més indrets per poder visitar.

Hi ha prop de 60 esglésies romàniques, 4 museus d’interès i el Parc de les Coves prehistòriques de Serinyà (les més importants de Catalunya).Mostra com fer foc a les Coves Prehistòriques de Serinyà

Església de Santa Maria de Porqueres

Les Estunes

Exposició a les Coves Prehistòriques de Serinyà

Salt de Martís

Clot d'Espolla

Coves Prehistòriques de Serinyà

Façana de l'església Santa Maria de Porqueres

Estany de Banyoles

Barques de l'Estany

Pla de Martís

Rec de Banyoles

 

 

OFICINA DE TURISME
Tel. (+34) 972 58 34 70
de.banyoles.cat
turisme@ajbanyoles.org

ÀREA D'ESPORTS DE L'AJUNTAMENT DE BANYOLES
Tel. (+34) 972 57 00 50
www.banyoles.cat
esports@ajbanyoles.org

ÀREA DE PROMOCIÓ ECONÒMICA I TURISME DEL CONSELL COMARCAL DEL PLA DE L'ESTANY
Tel. (+34) 972 57 35 50
turisme.plaestany.cat
turisme@plaestany.cat