Sala de premsa

BANYOLES BUSCA SINERGIES AMB LA XINA PER POTENCIAR LA CIUTAT COM A BASE PERMANENT D’ENTRENAMENTS ESPORTIUS

BANYOLES BUSCA SINERGIES AMB LA XINA PER POTENCIAR LA CIUTAT COM A BASE PERMANENT D’ENTRENAMENTS ESPORTIUS

  • El director de l’oficina de l’equip xinès del Comitè Olímpic de la Xina i president de la Federació d’esports d’aigua, Aijie Liu, ha visitat Banyoles i s’ha reunit amb l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer. 
  • Aquest febrer vindrà durant un 1 mes a Banyoles la Federació Xinesa de Rem a fer una estada d’entrenament.

El director de l’oficina de l’equip xinès del Comitè Olímpic de la Xina i president de la Federació xinesa d’esports d’aigua, Aijie Liu, ha visitat Banyoles i s’ha reunit aquest dilluns a la tarda amb l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer.

L’Ajuntament de Banyoles i l’empresa banyolina Agenda Sports&Elements busquen sinergies amb la Xina per potenciar la ciutat com a base permanent d’entrenaments esportius. De fet, ja hi ha el primer resultat: aquest febrer vindrà un 1 mes a Banyoles la Federació Xinesa de Rem a fer un estada d’entrenament.

 

L’empresa banyolina Agenda Sports&Elements té un programa d’extensió internacional dels seus clients. De fet, el 90% dels clients d’Agenda són internacionals, sobretot europeus com ara la Universitat de Cambrigde, que anualment entrenen a Banyoles. Ara amb la internacionalització de l’empresa busquen clients de turisme esportiu a Banyoles de més lluny i així sortir de l’entorn europeu. Cal recordar, per exemple, que també fan d’estades llargues l’equip d’elit de la Federació xilena de rem, o els equips d’elit de la Federació de triatló de Nova Zelanda i Austràlia. 

 

Gràcies a la recerca d’Agenda Sports&Elements han trobat interès en el mercat xinès. Aquest desembre del 2017  van venir a Banyoles una delegació prèvia del Comitè Olímpic de la Xina que estudiava diferents emplaçaments a Europa per crear una base permanent d’equips olímpics de diferents seccions d’esports d’aigua. L’informe tècnic d’aquesta primera reunió va ser favorable per la seu de Banyoles i per això ha vingut aquest dilluns Aijie Liu, president de la Federació xinesa d’esports d’aigua, que inclou les federacions de rem, piragüisme i dragon boat. A més, Liu és director de l’oficina de l’equip xinès del Comitè Olímpic de la Xina. Aijie Liu ha vist potencial a Banyoles com a base permanent d’esports d’aigua, però també del triatló.

 

L’objectiu banyolí, tant de l’empresa Agenda Sports&Elements com del consistori banyolí, seria que el Comitè Olímpic de la Xina escollís Banyoles com a base permanent, que vol dir que estarien d’entre 3 i 6 mesos a l’any a la ciutat i portarien tot l’equip a entrenar i viure a Banyoles, menys quan tenen competicions.

 

 

OFICINA DE TURISME DE L'ESTANY
Tel. (+34) 972 58 34 70
turisme.banyoles.cat
turisme@ajbanyoles.org

ÀREA D'ESPORTS DE L'AJUNTAMENT DE BANYOLES
Tel. (+34) 972 57 00 50
www.banyoles.cat
esports@ajbanyoles.org

ÀREA DE PROMOCIÓ ECONÒMICA I TURISME DEL CONSELL COMARCAL DEL PLA DE L'ESTANY
Tel. (+34) 972 57 35 50
turisme.plaestany.cat
turisme@plaestany.cat