Sala de premsa

MÉS DE 2.700 TRIATLETES INSCRITS AQUEST CAP DE SETMANA A BANYOLES EN ELS CAMPIONATS CATALÀ, ESPANYOL I EUROPEU

·      Més de 1.500 esportistes participaran en el Campionat d'Espanya de triatló, gairebé 900, en el d’aquatló, més de 130 al Campionat d’Europa per clubs i 160 al Campionat de Catalunya infantil i aleví.

 

·      Més de 220 voluntaris s’han inscrit en l’organització del triatló tot i que encara hi ha temps per apuntar-se entre avui i demà a triatlobanyoles2017@gmail.com.

 

Banyoles es prepara per acollir, aquest cap de setmana, tres competicions de triatló que congregaran 2.705 triatletes a la capital del Pla de l’Estany. D’aquests, 1.523 esportistes participaran al Campionat d’Espanya de triatló en distància sprint, 892 competiran en el Campionat d’Espanya d’aquatló, 132 formaran part del Campionat d’Europa de triatló per clubs (33 clubs amb 4 integrants per equip) i 160 participaran en el Campionat de Catalunya infantil i aleví. Amb aquestes xifres, Banyoles ha superat les previsions i ha superat les inscripcions del Campionat d’Espanya de triatló sprint i aquatló celebrat l’any passat a Águilas (Múrcia).  

Més de 220 voluntaris

L’organització del triatló compta amb 223 voluntaris que s’han inscrit fins a dia d’avui per col·laborar en el correcte desenvolupament de les diferents proves durant tot el cap de setmana. Es tracta d’una xifra similar a la de l’any passat que encara pot créixer ja que entre avui i demà les persones interessades en formar part d’un dels esdeveniments esportius més importants que acull Banyoles encara es poden apuntar enviant un correu electrònic a triatlobanyoles2017@gmail.com.

Dissabte, el Campionat d’Espanya i el de Catalunya

El dissabte 22 de juliol tindrà lloc el Campionat d’Espanya de triatló, en categories cadet, júnior, grups d’edat i elit, el qual serà de categoria sprint i no olímpica, a diferència de la prova de l’any passat a Banyoles. La modalitat d’elit, femenina i masculina, competirà el dissabte a les 18.15 i a les 20.00 de la tarda. El Campionat de Catalunya aleví i infantil tindrà lloc al matí, a les 11.30.

Diumenge, el Campionat d’aquatló i el Campionat d’Europa

El diumenge 23 de juliol arrencarà a les 9.00 del matí amb el Campionat d’Europa de triatló per clubs, que serà en relleus mixtes, i continuarà amb els diferents proves del Campionat d’Espanya d’aquatló a partir de les 12.00, el qual inclou natació i cursa a peu i no bicicleta, a diferència del triatló.

Divendres, conferència sobre la nutrició del triatleta amb David Castro

De forma prèvia a les competicions de triatló d’aquest cap de setmana, la Càtedra d’Esports i Educació Física de la Universitat de Girona – Centre d’Estudis Olímpics organitza la conferència Bases per la nutrició del triatleta, el divendres 21 de juliol a les 20.00 a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles. L’activitat, que és gratuïta i està oberta a tots els públics, anirà a càrrec de la nutricionista especialitzada Juana Mª González i del triatleta professional David Castro.

 

 

 

 

OFICINA DE TURISME DE L'ESTANY
Tel. (+34) 972 58 34 70
turisme.banyoles.cat
turisme@ajbanyoles.org

ÀREA D'ESPORTS DE L'AJUNTAMENT DE BANYOLES
Tel. (+34) 972 57 00 50
www.banyoles.cat
esports@ajbanyoles.org

ÀREA DE PROMOCIÓ ECONÒMICA I TURISME DEL CONSELL COMARCAL DEL PLA DE L'ESTANY
Tel. (+34) 972 57 35 50
turisme.plaestany.cat
turisme@plaestany.cat