Sala de premsa

DAVID CASTRO I SARA BONILLA, CAMPIONS D’ESPANYA D’AQUATLÓ A BANYOLES

 

•     El triatleta de La Roda es treu l’espineta de no endur-se la victòria ahir en l’espanyol de triatló i venç amb solvència davant el gallec Antonio Serrat.

 

•     En femení, Sara Bonilla s’endú el campionat i deixa la gallega Carmen Gómez en segona posició tot i que és la veneçolana Joselyn Brea la vencedora de la prova.

 

•     En l’europeu de triatló per equips, el portuguès Benfica es proclama campió, el francès Poissy Triathlon, obté la plata i l’espanyol Cidade de Lugo Fluvial, el bronze.

 

 

Els triatletes David Castro i Sara Bonilla s’han proclamat avui campions d’Espanya d’aquatló a Banyoles en la prova d’elit disputada aquest migdia. Amb aquesta victòria, el triatleta de La Roda es treu l’espineta de no haver pogut endur-se el campionat espanyol de triatló celebrat ahir a la ciutat després que un petit incident li fes perdre posicions en l’inici de la cursa a peu. Castro ha vençut amb solvència en la modalitat d’aquatló (natació i cursa) per davant del gallec Antonio Serrat. El triatleta de Cidade de Lugo Fluvial, Kevin Tarek Viñuela tancava el podi amb el bronze masculí.

 

En la modalitat femenina, Sara Bonilla ha deixat la gallega Carmen Gómez en segona posició tot i que ha estat la veneçolana Joselyn Brea la vencedora de la prova. La triatleta Xisca Tous ha pujat al tercer calaix del podi.

 

L’equip portuguès Benfica, campió de l’europeu de triatló

La segona jornada de triatló a Banyoles començava a primera hora del matí amb el Campionat d’Europa per clubs en relleus mixtes i la victòria de l’equip portuguès Sport Lisboa e Benfica que s’ha endut l’or. L’equip francès Poissy Triathlon, campió de l’any passat, s’ha endut la plata i el gallec Cidade de Lugo Fluvial, el bronze, en una competició d’altíssim nivell.

 

Carol Routier i Uxío Abuín, campions d’Espanya de triatló sprint

El cap de setmana de triatló començava ahir a Banyoles amb la victòria de la triatleta local, Carolina Routier i del triatleta gallec Uxío Abuín  en el Campionat d’Espanya de triatló sprint.

 

Routier va creuar la meta amb una marca molt ajustada a la de la vencedora de la prova, la australiana Natalie Van Coevorden, mentre que Abuín va protagonitzar un ajustadíssim final de carrera amb Rostyslav Petrov. La plata va ser pel triatleta d’Alacant Roberto Sánchez Mantecón i per Sara Bonilla mentre que el bronze se’l va endur Francesc Godoy i Eva Ledesma.

 

Un cap de setmana intens amb més de 2.700 triatletes

Amb les proves d’aquatló i el Campionat d’Europa d’aquest diumenge, Banyoles tanca un cap de setmana molt intens en què ha acollit més de 2.700 triatletes, entre els quals hi havia els grans noms del moment, per disputar tres campionats diferents: el Campionat d’Espanya de triatló sprint i el Campionat de Catalunya aleví i infantil, dissabte i el Campionat d’Europa de triatló per clubs i el Campionat d’Espanya d’aquatló, diumenge.

 

 

OFICINA DE TURISME DE L'ESTANY
Tel. (+34) 972 58 34 70
turisme.banyoles.cat
turisme@ajbanyoles.org

ÀREA D'ESPORTS DE L'AJUNTAMENT DE BANYOLES
Tel. (+34) 972 57 00 50
www.banyoles.cat
esports@ajbanyoles.org

ÀREA DE PROMOCIÓ ECONÒMICA I TURISME DEL CONSELL COMARCAL DEL PLA DE L'ESTANY
Tel. (+34) 972 57 35 50
turisme.plaestany.cat
turisme@plaestany.cat