Sala de premsa

Les proves de triatló que tindran lloc aquest cap de setmana afectaran la mobilitat en dues zones de Banyoles

·       L’àrea de la Vila Olímpica i l’estany, i l’àrea dels veïnats de Lió, Caselles d’Avall i Usall patiran diversos talls de carrers i prohibicions d’estacionament.

·       L’Ajuntament informa amb antelació de les modificacions en la mobilitat pels dies 22 i 23 de juliol per minimitzar les molèsties als ciutadans.

·       La ciutat acollirà, per setè any consecutiu, proves de triatló en l’àmbit internacional, estatal i català. 

 

Banyoles, 18 de juliol de 2017. La ciutat de l’estany serà la seu els pròxims dies 22 i 23 de juliol, per setè any consecutiu, de diverses proves de triatló en l’àmbit internacional, estatal i català que convertirà l’esdeveniment en una gran festa esportiva. En el programa d’enguany s’inclou la disputa del Campionat d’Espanya de triatló Sprint, del Campionat de Catalunya de Triatló aleví i infantil, del Campionat d’Europa de Triatló per Clubs de relleus i del Campionat d’Espanya d’Aquatló (natació i cursa a peu), que tindrà lloc per primera vegada Banyoles.

L’Ajuntament, atès que l’horari i la ruta d’aquest esdeveniment esportiu afectarà la mobilitat pel municipi en dues zones concretes, informa amb antelació dels horaris i dels carrers afectats, així com de les rutes alternatives de circulació que es podran utilitzar durant el cap de setmana, a fi i efecte de minimitzar les molèsties el màxim possible. Les afectacions de trànsit es focalitzen en l’àrea de la Vila Olímpica i l’estany, i en l’àrea dels veïnats de Lió, Caselles d’Avall i Usall.

 

 

ZONA DE LA VILA OLÍMPICA I L’ESTANY

Dissabte 22 de juliol, de les 7.00 del matí a les 21.00 hores del vespre:

·        Es podrà circular en el tram comprès entre el carrer de la Sardana, el carrer Prior Agustí i el passeig del Mossèn Lluís Constans de les 11.30 a les 13.00 hores.

·        El tram del carrer de la Sardana, a partir del carrer Prior Agustí en direcció al passeig del Mossèn Lluís Constans, quedarà obert a partir de les 18.30 hores.

Diumenge 23 de juliol, de les 7.00 a les 11.30 hores del matí:

·        La Vila Olímpica estarà oberta per a tots els veïns.

·        La sortida d’aquesta zona es farà pel carrer Sant Mer i per la plaça Catalunya.

·        Prohibit l’estacionament al passeig de la Draga, al passeig Gaudí, al carrer de Francesc Macià, al carrer Lluís Companys i davant la pista del Club Natació Banyoles.

Dissabte i diumenge:

·        Carrer de les Rotes: només hi podran accedir els veïns i veïnes, i hauran d’entrar i sortir pel carrer Llibertat.

·        En el tram comprès entre el passeig de la Generalitat i el passeig Gaudí, els veïns del carrer Sant Mer, el carrer Lluís Companys, l’avinguda de Catalunya i el carrer Francesc Macià només podran accedir al seu domicili, com la resta de veïns de la Vila Olímpica, per la plaça Catalunya.

·        Prohibit l’estacionament de vehicles al carrer Lluís Companys i al carrer Francesc Macià per garantir la sortida dels veïns en sentit invers a l’habitual.

·        El tram comprès entre el passeig de la Draga, el passeig Gaudí, el passeig de Lluís Marià Vidal, el carrer de la Sardana i el passeig Darder quedarà tancat en el moment de la prova. S’aconsella als veïns i veïnes que aparquin els seus vehicles el dia abans fora del circuit.

·        S’aconsella als veïns i veïnes dels domicilis compresos entre els carrers de la Barca i de les Pedreres, el paratge del Rec de Guèmol, el passeig del Mossèn Lluís Constans i el passeig Winthuysen fins a front estany, que aparquin els seus vehicles el dia abans fora del circuit.

·        Els veïns i usuaris de La Solana tindran l’entrada pel carrer de Neptú i la sortida pel carrer Bons Aires (es canviarà el sentit).

 

ZONA DE LIÓ, CASELLES D’AVALL i USALL

Dissabte 22 de juliol, al matí

·        De les 8.00 del matí a les 12.30 hores del migdia, romandrà tancada la carretera de circumval·lació de l’estany (GIV-5248) i  la C-150 des de la cruïlla de Lió fins al passeig de la Draga (cruïlla amb la carretera de Figueres).

·        De les 12.30 a les 13.30 del migdia, la carretera GIV-5248 quedarà oberta en sentit C-150 (Lió).

·        També de les 8.00 a les 11.30 hores del matí, romandrà tancada la carretera GIP-5121 (Banyoles - Esponellà), en direcció a Banyoles, des de la cruïlla d’Usall fins al passeig de la Draga (cruïlla amb la carretera de Figueres).

Dissabte 22 de juliol, a la tarda

·        De les 13.30 a les 18.30 hores de la tarda, romandrà tancada la carretera GIP-5121 (Banyoles - Esponellà),  des de la cruïlla del camí de Serinyà al Pla de Martís  fins al Passeig de la Draga (cruïlla amb la carretera de Figueres).

·        També la carretera de circumval·lació de l’estany (GIV-5248) i la C-150 des de Lió a la cruïlla de Figueres i el passeig de la Draga romandran tancades de les 13.30 del migdia a les 21.00 hores del vespre.

Diumenge 23 de juliol, al matí

·        De les 8.00 a les 11.30 hores del matí, romandrà tancada la carretera de circumval·lació de l’estany (GIV-5248) i la C-150 des de la cruïlla de Lió fins al passeig de la Draga (cruïlla amb la carretera de Figueres).

·        A partir de les 11.00 del matí fins a les 16.00 hores de la tarda, la GIV-5248 quedarà oberta en sentit C-150 (Lió).

 

 

OFICINA DE TURISME DE L'ESTANY
Tel. (+34) 972 58 34 70
turisme.banyoles.cat
turisme@ajbanyoles.org

ÀREA D'ESPORTS DE L'AJUNTAMENT DE BANYOLES
Tel. (+34) 972 57 00 50
www.banyoles.cat
esports@ajbanyoles.org

ÀREA DE PROMOCIÓ ECONÒMICA I TURISME DEL CONSELL COMARCAL DEL PLA DE L'ESTANY
Tel. (+34) 972 57 35 50
turisme.plaestany.cat
turisme@plaestany.cat