Sala de premsa

Banyoles, epicentre del triatló

Banyoles, epicentre del triatló

La nostra ciutat serà la seu els dies 3 i 4 de setembre d’una triple cita amb aquest esport, ja que tindrà lloc el Campionat d’Espanya, el 31è Triatló Olímpic de Catalunya i el Campionat d’Europa per a Clubs de relleus mixta, la primera edició d’aquesta competició, un fet històric. Es preveu una participació d’uns 1.500 esportistes.

 

La relació entre Banyoles i l’esport és gairebé idíl·lica perquè l’entorn natural que l’envolta, així com el seu clima suau, n’afavoreixen la pràctica. A més, durant anys ha quedat palesa la capacitat que té la ciutat per organitzar esdeveniments esportius de primer ordre, que ha servit per potenciar la seva imatge exterior i, de passada, assolir un merescut prestigi internacional. Una altra excel·lent oportunitat per demostrar la bona feina que s’està fent és la triple cita amb el triatló dels pròxims 3 i 4 de setembre.

 

En aquestes dates, Banyoles tornarà a acollir el millor triatló estatal i europeu amb la celebració del Campionat d’Espanya elit, sub’23, de paratriatló i de grups d’edat, el Campionat d’Europa per a Clubs de relleus mixta i el 31è Triatló Olímpic de Catalunya, amb una participació aproximada d’uns 1.500 esportistes. També hi haurà un espai pels més joves, amb la celebració del Campionat de Catalunya en categoria aleví i infantil.

Programació
El dissabte 3 de setembre, al matí, està previst que es disputi el Campionat d’Europa de Triatló per a Clubs en format relleus i en la modalitat mixta, és a dir, dos homes i dues dones en cada equip. Organitzat per la Federació Europea de Triatló (European Triathlon Union, ETU), es tracta de la primera edició d’aquesta competició, un fet històric. Hi prendran part els millors clubs del continent i es preveu una cursa curta, amb un ritme molt alt. Les distàncies de la categoria supersprint són 300 metres nedant, 6.600 metres en bicicleta i 1.600 metres de cursa a peu.

A la tarda, serà el torn del Campionat d’Espanya de paratriatló (esportistes amb altres capacitats) i de grups d’edat (ideal per atraure més triatletes a la ciutat). Les distàncies per a la primera categoria són de 750 metres nedant, 20 quilòmetres en bicicleta i 5 quilòmetres de cursa a peu, mentre que els participants de la segona categoria hauran de fer front a 1.500 metres nedant, 40 quilòmetres en bicicleta i 10 quilòmetres de cursa a peu. A continuació, organitzat per l’Ajuntament de Banyoles, es durà a terme el 31è Triatló Olímpic de Catalunya (1.500 metres nedant, 40 quilòmetres en bicicleta i 10 quilòmetres de cursa a peu).

L’elit de l’Estat
Pel diumenge 4 de setembre, s’ha reservat el Campionat d’Espanya en categoria elit i sub’23, femenina i masculina, que organitza la Federació Espanyola de Triatló (FETRI) juntament amb l’Ajuntament de Banyoles. Els millors triatletes de l’Estat espanyol competiran per pujar a la posició més alta del podi després de nedar 1.500 metres, de recórrer amb bicicleta 40 quilòmetres i de córrer 10 quilòmetres més.

OFICINA DE TURISME DE L'ESTANY
Tel. (+34) 972 58 34 70
turisme.banyoles.cat
turisme@ajbanyoles.org

ÀREA D'ESPORTS DE L'AJUNTAMENT DE BANYOLES
Tel. (+34) 972 57 00 50
www.banyoles.cat
esports@ajbanyoles.org

ÀREA DE PROMOCIÓ ECONÒMICA I TURISME DEL CONSELL COMARCAL DEL PLA DE L'ESTANY
Tel. (+34) 972 57 35 50
www.plaestany.cat/turisme
turisme@plaestany.cat